Školní batohy a sportovní batohy

Sportovní nebo školní batohy jsou nesmírně oblíbeným produktem, který nám zpříjemňuje život. Studentům pomáhají školní batohy při nošení školních pomůcek, sportovcům umožňují sportovní batohy podávat lepší výkony a pohodlí při oblíbeném sportu. Ať tak nebo tak, batoh musí být vždy maximálně funkční, pohodlný a odolný.

1 8 9 10 11 12 »

1 8 9 10 11 12 »

Ať už vybíráte sportovní, nebo školní batoh, vždy je důležité vědět několik informací, které pomohou při výběru. Tady je několik rad pro správný výběr.

Školní batohy

Školní batohy by měli splňovat kritéria pohodlného a bezpečného nošení. Proto při výběru školního batohu klaďte důraz na ergonomicky tvarované modely, které šetří Vaši páteř a neškodí Vašim zádům. Kvalitně zpracované a polstrované popruhy a zádový panel také zpříjemňují nošení. Dalším důležitým prvkem je bezpečnost, proto je dobré vybírat školní batohy s odrazkami, které jsou vyditelné i v šeru. Samozřejmostí musí být také přehledné vnitřní prostory, aby jste se dobře orientovali.

Velký výběr kvalitních školních batohů nabízí značka Dakine, nebo Burton.

Sportovní batohy

Při výběru sportovního batohu se nejprve zamyslete, pro jaký účel chcete batoh používat. Na trhu je mnoho druhů od surf, skate a snowboard batohů, přes batohy specializované na kolona výlety i vysokohorské expedice. V první řadě by měl sportovní batoh pohodlně sedět na zádech a nijak se nepohybovat. To opět zaručí ergonomicky tvarované konstrukce a polstrované popruhy a záda. Zádový panel je dobré mít odvětraný, aby se Vám nepotili záda. 

Sportovní batohy nabízejí různé vychytávky, jako možnost připnutí skateboardů u skate batohů, prostor na mokré plavky u surf batohů, prostor pro uložení maček u horolezeckých batohů atd. To už ale podle každého gusta.

Mezi nejoblíbenější sportovní batohy patří ty od značek DakineBurtonVansNitro, nebo Husky.